Bolou´s Buster

"Sort" hvalp skal bo hos Charlotte og hendes mand Jørgen fra Amager.

Han skal hedde Buster.

 

1. hvalp med sort bånd er en fin ruby han med en lille hvid plet på brystet.

Han kom til verden kl. 12.45 og blev født hos dyrelægen.

Han vejede 275 g

 

 

 
1 - 2 leveuge - Babyhvalpen
 I de første 2 uger af hvalpens liv kan den nyfødte hvalp ikke andet end at sove og spise. 90% af hvalpens dag går med at sove, mens de resterende 10% benyttes til at spisning og pleje. Hvalpens nervesystem er på dette tidspunkt endnu ikke udviklet, hvalpen er døv og blind, ligesom hjerne-aktiviteten endnu slet ikke fungerer som hos den voksne hund.

For at kunne orientere sig i sit miljø, benytter hvalpen lugte og følesansen. Hvalpen påvirkes derfor utroligt meget af omgivelsernes temperatur. Hvalpen vil til enhver tid forsøge at kravle mod et varmere område, hvilket ofte er moderens varme krop. Hvalpens bevægelser er dog stadigvæk ukontrollerede, hvorfor den vælter lidt rundt på må og få. Når hvalpen møder et varmt og blødt objekt, har den en refleks der gør at den automatisk begynder at patte.

Tæven spiller en vigtig rolle i denne periode da hun er den der giver hvalpene føde, varme og tryghed. Da hvalpene endnu ikke selv kan komme af med afføringen, slikker moderen dem på maven for at stimulere mavetarmkanalen. På denne måde kommer hvalpen af med afføringen.
 
1 uge:
 
Så blev hvalpene 1 uge gamle. Tiden går mest med at sove og spise.
"Sort" hvalp er en rigtig charmetrold. Han elsker at at putte i pelsen på Kikki, så han kan være svær at finde.
Ud over at spise og sove elsker han at putte med "lyserød" hvalp.
 

 

 
2 uger
"Sort" hvalp får bare mere og mere charme som dagene går. Han begyndte at åbne øjnene i går torsdag og har åbnet dem helt i dag. Han er også begyndt at være temmelig mobil i hvalpekurven og møver sig afsted.
I tirsdags var vi ude at køre bil, da Kikki skulle have taget stingene. Alle hvalpe blev samlet i tranportkassen, som vi satte ind på bagsædet ved siden af Kikki. Hun hoppe dog straks ind i kassen og sørgede for at babyerne lå sikkert under turen.
 
(Ja, Freya er også helt pjattet med ham... ;oD )
 
3 leveuge - Omdannelsesperioden
Den 3. leveuge kaldes omdannelsesperioden, fordi hvalpen her omdannes til et lille individ der kan se og høre. Hvalpen begynder så småt at kunne styre sine muskler, så den kan bevæge sig i den retning den ønsker. Hvalpes øjne åbnes i 10-14 dages alderen. Hvalpen kan dog stadigvæk ikke se som en voksen hund, og kan kun skimte omrids af alt omkring sig.

Når hvalpen er ca. 3 uger gammel, begynder den at kunne høre. Hvalpen vil fra 3 ugers alderen begynde at kunne opfatte og reagere på de ting der sker i dens omgivelser. Det er allerede fra 3 ugers alderen vigtigt, at hvalpen får en masse forskellige positive oplevelser, så den kan udvikle sig til en rolig hund, der kender omverdenens lyde og synsindtryk.

I denne periode får hvalpen sine første tænder og den vil begynde at undersøge ting med munden. Hvalpene vil nu selv kunne komme af med afføringen og har ofte en tendens til at gøre dette det samme sted som moderen.

3. uge

I denne uge har vi haft besøg af Freya´s opdrætter, der havde Freya´s mor og søster med. Hun havde også taget sin lillesøster med, så hvalpene har både hilst på fremmede hunde og været i barnehænder ;oD

 
Det var også i denne uge at buster fandt sin familie. Søndag havde vi besøg af Charlotte og hendes mor og torsdag kom hun igen, sammen med sin mand. En rigtig sød familie fra Amager, der glæder sig til at få Buster hjem. De har i forvejen en tricolor, der hedder Mille, så Buster bliver "lillebror".
 
Hvalpene er efterhånden blevet så store, at de er begyndt at gå på opdagelse i hvalpekurven. Det har resulteret i at de er kravlet ud på gulvet, så onsdag slog jeg hvalpegården op i stuen og satte dem over i den istedet for. Da jeg kom hjem fra arbejde var det alligevel lykkedes dem at kravle ud i stuen, så nu har Bo måtte lave en kant, vi har sat op foran kurven, så de bliver holdt inde, når vi er på arbejdet.
 
Hvalpene har også fået klippet negle i denne uge og de har fået ormekur.

 
   3-12 leveuge - Den sociale periode
Socialiseringsperioden er den vigtigste periode i hvalpens liv. Det er her hvalpen lærer at være et socialt individ der kan omgås andre mennesker og dyr med respekt. Hvalpen skal lære at omgås voksne mennesker, børn, hvalpe, hunde og andre dyr, ligesom den skal opleve ting som cykler, biler, støvsugere, motionsløbere osv.

Når hvalpen som voksen hund sættes overfor nye ting og situationer, vil den prøve at matche de nye oplevelser med de oplevelser den kan huske fra socialiseringsperioden. En dårlig oplevelse kan således præge resten af hvalpens liv, mens en god oplevelse vil give hvalpen en positiv tilgang til den nye situation. Hvis hvalpen kender til sine omgivelser og lærer at ting og individer ikke er farlige, vil den som voksen blive en mere rolig og afbalanceret hund.

Hvalpen genkender frem til 5 leveuge kun omrids af forskellige ting og individer. Det er således ligegyldigt hvilken kvinde eller mand der passer hunden eller hvilke børn der leger med hunden. Hvalpen lærer at genkende sine omgivelsers bevægelser, omrids og lyde og forbinder disse med noget positivt eller negativt.

Hvalpens søvnbehov vil falde frem til 5 leveuge. Fra 4-5 ugers alderen begynder hvalpen at lege. Leg er en meget vigtig del af socialiseringperioden, idet hvalpen igennem leg udforsker sine omgivelser. Hvalpens muskler bliver styrket, koordinationsevnen bliver bedre og den kan så småt begynde at udføre legende jagtadfærd og dominansadfærd.
 
4. uge
Hvor er der sket meget i denne uge. Det er som om buster fra den ene dag til den anden, besluttede at nu skulle han ud af hvalpekurven og opleve verden.
Han trasker gladeligt rundt i hele stuen og undersøger hvad der er omkring ham.
Han har fundet sin "base" på dynen, der ligger på gulvet, så når det bliver for usikkert, søger han straks tilbage til den, snupper en lur og er straks på farten igen.
 
Han er også en af de hvalpe der startede først på at "lege". Der bliver ind i mellem knurret voldsomt ad de andre og han er elsker at tumle med Bella.
 
Da hvalpene generelt er blevet mere aktive i denne uge, har vi slået hvalpegården op i stuen. Den bor de i, når vi er på arbejdet. Når vi er hjemme, har de frit adgang til stuen og opholder sig meget af tiden på dynen, der ligger på gulvet foran gården.
De er også blevet meget glade for Kikki´s kurv, men da hun ikke bryder sig om at ligge, der hvor hvalpene har tisset, har vi købt en lille kurv til dem, de kan hygge i. Den er de rigtig glade for og elsker at sove i den.
Kikki´s kurv bliver for det meste kun brugt, når hun giver dem mælk.
 
I denne uge er vi også begyndt at give hvalpene opblødt tørkost. Hold op et cirkus det var første gang. Jeg var pænt naiv og troede at jeg sagtens kunne styre 4 hvalpe og en tallerken med mad.... Jeg blev klogere.
De vadede rundt i tallerkenen og der var mad overalt. Både håndklædet, jeg havde lagt ud, gulvet rundt om og neden under og jeg selv var smurt ind i hvalpefoder fra top til tå.
Resten af ugen, har jeg taget en hvalp ad gangen og det går allerede meget bedre.
Buster er som den første, så småt begyndt at forstå idéen i at spise selv.
 
De sidste par dage har Buster også opdaget legetøjet, Freya har efterladt omkring hvalpene. Hendes ene bamse er faktisk lige så stor som hvalpene, men det forhindrede ikke Buster i at samle den op og bærer den hen over gulvet.
Det så bare så sjovt ud.
 
nå ja... og så har de fået tænder ;oD 
 

 

 
5. uge
 
Hvor er Buster blevet en bisse ;oD Han vil så gerne lege hele tiden og han elsker at gå på opdagelse.
Han er efterhånden også blevet rigtig god til at spise og kan selv slupre den blendede tørkost op fra tallerkenen.
 
Vi kan generelt godt mærke at hvalpene er blevet ældre. De er meget mere aktive og leger, slås og knurre ad hinanden. Man kan sidde i timer og bare kigge på dem.
 
I takt med at hvalpene er blevet mere aktive, har vi måtte rygge lidt rundt på indretningen. Hvalpene rander stadig frit i stuen og køkkenet, når vi er hjemme, men da de har fået smag for ledninger, tør jeg ikke have dem der, imens vi er på arbejdet. Derfor har vi indrettet entréen med hvalpegård, dyner og hundekurve og så bor alle hunde der, når de skal være allene hjemme. Her er ingen ledninger og inden reoler de kan kravle ind under og evt. komme i klemme i.
 
Lørdag havde vi besøg af min bror, der havde taget hans labrador blanding med, så hvalpene har igen fået lov at møde fremmede hunde.
 
I denne uge har hvalpene også fået klippet negle og de har fået ormekur.
 
Vi har også været lidt i haven og nyde det gode vejr.
Hvalpene har fået skiftet halsbånd, så det igen skulle være muligt at se på billederne, hvem der er hvem.
 
Fredag var Kikki og hvalpene med mig på arbejdet, da jeg havde lovet min 3. klasse at de skulle få lov at se mine hunde.
 
Det var en god køretur i bilen og de faldt alle hurtigt til ro i transportkassen. Børnene var meget rigtig søde og stille. De ville alle gerne have lov at holde en hvalp og selvfølgelig kæle og nusse.
Vi hilste også på min 1. klasse og de andre børn i indskolingen.
Det var nogle meget trætte hunde jeg havde med hjem.
 
 6. uge
 
Hvor har Buster fået meget personlighed efterhånden. Han minder utrolig meget om Kikki, da hun var hvalp. Han tuller gladeligt rundt i hele huset og går på opdagelse, hvor han kan komme til.
Han elsker at lege og er den mest vågne af hvalpene.
 
Men han er også en puttetrold og hvis der er ikke er nogen i nærheden til at putte med, finder han ro i sækkestolen.
 
Han er også begyndt at spise rigtig tørkost både opblødt og tørt. Han har lært lyden af kosten, der bliver hældt i skålen og kommer styrtende med det samme. Skulle Kikki komme forbi, er han også den første til at fange hende og få en tår mælk med på vejen.
 
Når solen skinner elsker han at ligge på måtten og kigge ud i haven ...lige som sin mor ;oD
 
Sidste weekend havde Buster besøg af sin familie. Det var rigtig hyggeligt at have dem på besøg.
 
Vi har også fået stambøgerne hjem, så de er klar når hvalpene skal flytte hjemme fra.
 
 
 
 
7. uge.
 
Gud, hvor Buster minder mig mere og mere om Kikki, da hun var hvalp.
Han elsker at gå på opdagelse og bryder gerne hægnet ud til haven ned, så han kan komme ud, når det passer ham.
Han smyger sig ind i alle kroge og er ofte svær at finde, fordi han falder fint ind i farven på stuegulvet.
Han elsker at putte sig når han sover og har erobrede sækkestolen som hans bedste sovested. Han deler den dog glædeligt med sine søskende, men de kan være sikre på at de ikke for den for sig selv.
Nogen gange bliver det dog for varmt, så søger han om bag sofaen eller møver sig om bag hundekurven og ligger op ad den kølige væg.
 
 
Ligesom Bella og Bell er Buster også begyndt at komme farende, hvis vi sidder i sofaen. Så forsøger de at springe op til os, så der kan leges og puttes - det ser så sjovt ud, for de er jo slet ikke store nok til selv at hoppe op endnu.
 
Buster er også en rigtig skohund. Hvis vi glemmer at lukke døren ud til bryggerset, kan vi være sikre på at buster pludselig er væk. Så sidder han ude ved min kondisko og tygger lidt i den eller hvis jeg har fået sat det ene par sutsko på gulvet - ja så løber Buster pludselig gennem stuen med en sko i munden.
Han synes nu også de er helt fine at bide i selv om man har dem på.
 
Buster er også, som den første, begyndt at lystre sit navn lidt.
 
Torsdag havde Buster besøg af sin familie. Vi gik ud i haven, hvor han rigtigt fik vist dem, hvor meget krudt der er i ham. Han havde slet ikke tid til at blive nusset og kælet med, men ville meget hellere ned og lege med de andre.
 
Hvalpene har også oplevet deres første tordenvejr. Det var der nú ikke rigtigt nogen af dem der bemærkede. De legede upåvirket videre med deres legetøj.
De har også fået ormekur i denne uge.
 
 
 
8 uger:
 
Buster er bare blevet så rejseklar i denne uge. Han er blevet utrolig selvstændig. -han leger gerne med sine søskende, men trækker sig også tilbage og finder ro med sig selv.
Om aftenen når de andre skal have rendt de sidste krudt af inden sengetid, vil han hellere ligge og putte i sofaen.
 
Tirsdag havde vi igen besøg af Busters familie. De havde taget hans nye storesøster med, så hun lige kunne hilse på, inden han flytter ind. Det gik rigtig godt. Mille er en rigtig sød tricolor og jeg er sikker på at de 2 nok skal få glæde af hinanden.
 
Torsdag var vi hos dyrelægen. Buster klarede sundhedstjekket til UG. Han var dog lidt pivet, da han skulle vaccineres og chippes.
 
 
Fredag d. 9/7-10 rejste Buster hjem til sin nye familie.
 
Vi ønsker ham held og lykke fremover og glæder os til at høre nyt.
 

Vægtskema:

Fødselsvægt: 275 g

Vægt

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

1 uge

Morgen

280

317

343

371

409

432

474

Aften

305

325

351

389

419

462

479

 

Dag

8

9

10

11

12

13

14
2 uger

Vægt

531

551

561

591

620

649

684

 
 

Dag

15

16

17

18

19

20

21
3 uger

Vægt

720

756

777

789

812

872

903

 
 

Dag

22

23

24

25

26

27

28
4 uger

Vægt

971

990

1060

1118

1141

1194

1246

 
 

Dag

29

30

31

32

33

34

35
5 uger

Vægt

1262

1324

1388

1432

1459

1501

1577

 

Uge

6

7

8

Vægt

1959

2314

 2767

 
Buster åbnede øjnene på dag 12.
Louise Østengaard | 4660 St. Heddinge  | kennelcavakikki@gmail.com