Mine piger / Freya / Freyas første år / 10 - 16 uger

10 - 16 uger

16 uger:
 
Så er der gået 4 uger. Freya har taget 1,1 kg på. Hun bliver størrer og størrer for hverdag der går.
I denne periode har vi været ude og købe nyt halsbånd, da det gamle var blevet for småt.
 
Vi er også begyndt at træne i at gå tur - Begge hunde på en gang - hvilket jeg synes er en kunst. Folk på vejen er heldigvis tålmodige, når "cirkusset" starter op og jeg kommer slæbende efter 2 vilde dyr, der begge synes de skal bestemme hvilken vej vi skal. Hold da op en mundfuld. Men det bliver jo kun bedre hvis vi bliver ved at træne, så jeg har igen måtte skrue op for tålmodigheden.
 
Bedre går det dog, når vi begge to har tid til at lufte hundene og kan have en hund hver. Her er vi begyndt at træne at begge hunde skal sidde pænt inden vi kan gå over vejen og de skal også begge stoppe op, når der kører en bil forbi.
 
Vi har også været ude og rende løs i denne periode. Nøj de nød at komme ud at lege på det store grønne areal - selv om jeg var lidt nervøs for om de nu også ville komme, når jeg kaldte - men det gik.
 
Vi har også været i skoven og gå tur, så Freya har generelt været ude og møde en masse nye dufte i denne periode.
 
Men det bedste, der er sket, er nok alligevel, at se den glæde Freya og Kikkie har af hinanden, vokse for hver dag der går. De elsker bare at tumle rundt og lege og bagefter ligge helt tæt og putte - det er SÅ skønt.
12 uger.
 
I denne uge blev vi færdige med at få haven gjort helt hvalpesikker - ja ja, bedre sent end aldrig! - og Freya nyder endelig at kunne få lov, bare at rende rundt hvor det passer hende. Hun elsker at gå på opdagelse blandt havens mange prydblomster (læs ukrudtsplanter ;oD) og er også begyndt at finde Kikkie´s efterladte kødben frem fra div. skjul.
 
Hverdagen er for alvor startet og Freya har også fundet ud af, at det ikke er så slemt at være alene hjemme.
 
Hun er også blevet bedre til at være adskilt generelt, så vi nu kan køre bil og hun ikke sidder og hyler på bagsædet, bare fordi Kikkie ikke er der.
Hun har også været alene hjemme (uden Kikkie) uden problemer. Så nu behøver jeg ikke have dårlig samvittighed over at skulle til træning med Kikkie mere og kan sagtens sende manden på golfbanen imens.
 
Fredag d. 21/8 var vi hos dyrelægen og blive vaccineret. Hold da op en omgang. Freya kunne overhoved ikke sidde stille, så det var næsten umuligt at få hende undersøgt. Hun ville meget hellere lege og bide i dyrelægens fingre. Dyrelægen forsøgte ellers at give hende et par guffer, så hun havde lidt at være beskæftiget med, men Freya slugte dem bare og var klar til sjov igen. Hun er en orm.
Først da hun skulle vaccineres, gik det op for hende at det nok var bedst at sidde stille - hold da op hvor hun skreg. Godt der er et helt år til det skal ske igen.
 
11 uger:
 
Så er der gået endnu en uge og Freya og Kikkie får det bedre og bedre sammen for hver dag der går. Det er så fantastisk. De elsker at lege sammen. Freya er super hurtig og løber gerne fra Kikkie, når fangelegen i stuen sætter ind. Hvis det bliver for voldsomt gemmer hun sig under en spisebordstol, for der kan Kikkie ikke komme ind.
 
Kikkie er tilgengæld rigtig streng til tider. Hun elsker at drille lillesøster. Hun tager alt legetøjet og gemmer det i sofaen, hvor søster ikke kan komme op endnu. Så sætter hun sig ude på kanten og rækker et stykke legetøj ned til Freya og når hun så forsøger at nå det, strække Kikkie ryggen op, så Freya lige præsis ikke kan nå.
Dette ender ofte med at Freya sidder neden foran sofaen og gør af Kikkie til hun hopper ned på gulvet og leger med hende.
 
I mandags var vi på besøg hos Tanta Soffie, mine forældres dejlige hund. Vi var meget spændte på reaktionen, men Freya er tog det hele med oprejst hale. Hun kom dog lidt for tæt på en sovende Tante på et tidspunkt, hvilket udløste et advarsel VOV - det fik Freya til at stikke halen mellem benene og skynde sig om bag søster Kikkie i sikkerhed.
 
Tirsdag startede vi til hvalpemotivasion. Det var en oplevelse. Freya var smadder dygtig - det var vist mest mor der havde glemt hvordan det med hvalpe og træning....
Tirsdag blev også DAGEN hvor Kikkie valgt at gå op i kurven og lægge sig til at sove ved siden af Freya ;oD Skøn fornemmelse.
 
Torsdag oplevede Freya en af konsekvenserne ved at skulle spise alt hvad man kommer i nærheden af. Pludselig gav hun et hyl fra sig og ud af munden røg en hveps.
Panikken bredte sig hos os andre, men hun slap uden hævelser og efter at have sundet sig en halv times tid, var hun klar til at lege med Kikkie igen.
 
Fredag fik hun sit første "kødben". En dejlig kyllingevinge, som hun nød at gnaske i. 
 
10 uger
I denne uge er der sket en del i Freyas nye liv.
Vi fik hende med hjem søndag aften og hun er bare faldet så godt til. Efter et par dages tilvænding er Kikkie og hende blevet rigtig gode til at lege sammen.
 
Freya har desuden mødt Fiona (kaninen), Naboens to ruhåret hønsehunde og deres høns, samt Kikkies bedste legekamerat Molly - en blendheim - der dog ikke var så begejstrede for det lille pus.
 
Vi har også været ude og gå tur i snor, bade med halsbånd og sele og vi er begyndt at køre bil, med sikkerhedssele på.
 
Derudover er vi gået i gang med alene-hjemme-træningen - og hold da op en omgang det krævede. Freya er absolut en putte-trold, der ikke bryder sig om at være alene overhoved. Vi startede med at sætte hende i en lille løbegård ude i haven en eftermiddag, i mens vi sad og spiste lige ved siden af. Hun skreg som en stukken gris og vi var glade for at naboen var i sommerhus, for ellers var vi da blevet anklaget for dyremishandling...
Derefter har vi afskærmet noget af huset, så de kun havde stuen at være i og så startede vandringen ind og ud af lokalet til hun opdagede at det ikke var farligt at være alene og derfor holdt op med at skrige. Derudover har vi sat en DAP op.
 
Prøven stod i lørdags hvor vi var til fødselsdag og hundene skulle være alene hjemme for alvor for første gang. Freya klarede det fint - der var dog sket et par "små uheld", men ingen hylen og intet var ødelagt - dejligt!
 
Freya har også oplevede at vinduespudseren og skraldemanden har været her. Hun har skulle vende sig til alle de mange lyde fra naboen, som grisehyl, slamsugeren, skraldespande der klapre og div. lastbiler. Så er bonden gået i gang med at høste på marken ved siden af og græsslåmaskinen og støvsugeren har også været i brug i denne uge.
Lidt billeder fra ugens gang. De sidste skulle nok have været på videokameraret, men der var ikke mere strøm.
Louise Østengaard | 4660 St. Heddinge  | kennelcavakikki@gmail.com