Bolou´s Benji

”Blå” hvalp kommer til at hedde Benji

 
Han skal bo hos Lisbeth og Kresten og deres 3 drenge
Thomas, Rasmus og Jens fra Ballerup.

Hvalp nr. 2 blev taget ved kejsersnit. Det er en smuk black & tan han med rigtig flotte aftegninger.

Han vejede 231 g.

Han var rigtig hurtig til selv at finde til mælkebaren.

 

1 - 2 leveuge - Babyhvalpen
 I de første 2 uger af hvalpens liv kan den nyfødte hvalp ikke andet end at sove og spise. 90% af hvalpens dag går med at sove, mens de resterende 10% benyttes til at spisning og pleje. Hvalpens nervesystem er på dette tidspunkt endnu ikke udviklet, hvalpen er døv og blind, ligesom hjerne-aktiviteten endnu slet ikke fungerer som hos den voksne hund.

For at kunne orientere sig i sit miljø, benytter hvalpen lugte og følesansen. Hvalpen påvirkes derfor utroligt meget af omgivelsernes temperatur. Hvalpen vil til enhver tid forsøge at kravle mod et varmere område, hvilket ofte er moderens varme krop. Hvalpens bevægelser er dog stadigvæk ukontrollerede, hvorfor den vælter lidt rundt på må og få. Når hvalpen møder et varmt og blødt objekt, har den en refleks der gør at den automatisk begynder at patte.

Tæven spiller en vigtig rolle i denne periode da hun er den der giver hvalpene føde, varme og tryghed. Da hvalpene endnu ikke selv kan komme af med afføringen, slikker moderen dem på maven for at stimulere mavetarmkanalen. På denne måde kommer hvalpen af med afføringen.


1. Uge

"blå" hvalp er bare så smuk. Han har super fine aftegninger og elsker at putte. Hvis han ikke kan finde sin mor, piver han lidt til "nogen" fortæller ham hvor hun er.
 
 

 

 
2. uge
"Blå" hvalp er den eneste, der ikke har åbnet øjnene helt i denne uge. I dag var de åbnet en lille smule på klem - det ene lidt mere end det andet.
Tilgengæld var han den første der kom op at stå på alle fire ben. Jeg greb kameraet og troede at han skulle til at tage sine første skridt, men det viste sig at han bare skulle sk...
;oD Det så meget sødt ud.
I tirsdags var vi ude at køre bil, da Kikki skulle have taget stingene. Alle hvalpe blev samlet i tranportkassen, som vi satte ind på bagsædet ved siden af Kikki. Hun hoppe dog straks ind i kassen og sørgede for at babyerne lå sikkert under turen.
 
 

 

 
3 leveuge - Omdannelsesperioden
Den 3. leveuge kaldes omdannelsesperioden, fordi hvalpen her omdannes til et lille individ der kan se og høre. Hvalpen begynder så småt at kunne styre sine muskler, så den kan bevæge sig i den retning den ønsker. Hvalpes øjne åbnes i 10-14 dages alderen. Hvalpen kan dog stadigvæk ikke se som en voksen hund, og kan kun skimte omrids af alt omkring sig.

Når hvalpen er ca. 3 uger gammel, begynder den at kunne høre. Hvalpen vil fra 3 ugers alderen begynde at kunne opfatte og reagere på de ting der sker i dens omgivelser. Det er allerede fra 3 ugers alderen vigtigt, at hvalpen får en masse forskellige positive oplevelser, så den kan udvikle sig til en rolig hund, der kender omverdenens lyde og synsindtryk.

I denne periode får hvalpen sine første tænder og den vil begynde at undersøge ting med munden. Hvalpene vil nu selv kunne komme af med afføringen og har ofte en tendens til at gøre dette det samme sted som moderen. 


3. uge

I denne uge har vi haft besøg af Freya´s opdrætter, der havde Freya´s mor og søster med. Hun havde også taget sin lillesøster med, så hvalpene har både hilst på fremmede hunde og været i barnehænder ;oD 

Hvalpene er efterhånden blevet så store, at de er begyndt at gå på opdagelse i hvalpekurven. Det har resulteret i at de er kravlet ud på gulvet, så onsdag slog jeg hvalpegården op i stuen og satte dem over i den istedet for. Da jeg kom hjem fra arbejde var det alligevel lykkedes dem at kravle ud i stuen, så nu har Bo måtte lave en kant, vi har sat op foran kurven, så de bliver holdt inde, når vi er på arbejdet.
  
Hvalpene har også fået klippet negle i denne uge og de har fået ormekur.
 
   3-12 leveuge - Den sociale periode
Socialiseringsperioden er den vigtigste periode i hvalpens liv. Det er her hvalpen lærer at være et socialt individ der kan omgås andre mennesker og dyr med respekt. Hvalpen skal lære at omgås voksne mennesker, børn, hvalpe, hunde og andre dyr, ligesom den skal opleve ting som cykler, biler, støvsugere, motionsløbere osv.

Når hvalpen som voksen hund sættes overfor nye ting og situationer, vil den prøve at matche de nye oplevelser med de oplevelser den kan huske fra socialiseringsperioden. En dårlig oplevelse kan således præge resten af hvalpens liv, mens en god oplevelse vil give hvalpen en positiv tilgang til den nye situation. Hvis hvalpen kender til sine omgivelser og lærer at ting og individer ikke er farlige, vil den som voksen blive en mere rolig og afbalanceret hund.

Hvalpen genkender frem til 5 leveuge kun omrids af forskellige ting og individer. Det er således ligegyldigt hvilken kvinde eller mand der passer hunden eller hvilke børn der leger med hunden. Hvalpen lærer at genkende sine omgivelsers bevægelser, omrids og lyde og forbinder disse med noget positivt eller negativt.

Hvalpens søvnbehov vil falde frem til 5 leveuge. Fra 4-5 ugers alderen begynder hvalpen at lege. Leg er en meget vigtig del af socialiseringperioden, idet hvalpen igennem leg udforsker sine omgivelser. Hvalpens muskler bliver styrket, koordinationsevnen bliver bedre og den kan så småt begynde at udføre legende jagtadfærd og dominansadfærd.
 
 
4. uge
Blå hvalp er endnu ikke lige så aktiv som de andre hvalpe. Men han er dog, de sidste par dage, begyndt at udforske stuen lidt nærmere.
Vi slået hvalpegården op i stuen, da hvalpene selv er begyndt at kravle ud af hvalpekurven, når vi ikke er hjemm.
Hvalpegården bor de i, når vi er på arbejdet. Når vi er hjemme, har de frit adgang til stuen og opholder sig meget af tiden på dynen, der ligger på gulvet foran gården.
De er også blevet meget glade for Kikki´s kurv, men da hun ikke bryder sig om at ligge, der hvor hvalpene har tisset, har vi købt en lille kurv til dem, de kan hygge i. Den er de rigtig glade for og elsker at sove i den.
Kikki´s kurv bliver for det meste kun brugt, når hun giver dem mælk.
 
I denne uge er vi også begyndt at give hvalpene opblødt tørkost. Hold op et cirkus det var første gang. Jeg var pænt naiv og troede at jeg sagtens kunne styre 4 hvalpe og en tallerken med mad.... Jeg blev klogere.
De vadede rundt i tallerkenen og der var mad overalt. Både håndklædet, jeg havde lagt ud, gulvet rundt om og neden under og jeg selv var smurt ind i hvalpefoder fra top til tå.
Resten af ugen, har jeg taget en hvalp ad gangen og det går allerede meget bedre.
Blå hvalp spiser generelt pænt fra skeen, men vil endnu ikke selv spise fra tallerkenen.
 
De sidste par dage er blå hvalp også begyndt at lege. Han lurer lidt på Buster og forsøger at gøre hvad han gør.
Han "slås" gerne med lilla hvalp, da de næsten er lige store.
 
"Blå" hvalp er selvfølgelig også begyndt at få tænder.
 
 
5. uge
 
Så kom ugen, hvor jeg skulle indsende papirerne til stambøgerne. Derfor måtte vi selv finde et navn til "blå" hvalp og da vi har været så heldige at alle andre hvalpe har fået et B-navn, skulle blå hvalp selvfølgelig ikke snydes. Der er han kommet til at hedde Benji, så må vi se, når han får sin egen familie, hvad de vil kalde ham.
 
Vi kan generelt godt mærke at hvalpene er blevet ældre. De er meget mere aktive og leger, slås og knurre ad hinanden. Man kan sidde i timer og bare kigge på dem.
Benji kan rigtig godt lide at lege og han slæber gerne legetøjet rundt i hele stuen.
 
I takt med at hvalpene er blevet mere aktive, har vi måtte rygge lidt rundt på indretningen. Hvalpene rander stadig frit i stuen og køkkenet, når vi er hjemme, men da de har fået smag for ledninger, tør jeg ikke have dem der, imens vi er på arbejdet. Derfor har vi indrettet entréen med hvalpegård, dyner og hundekurve og så bor alle hunde der, når de skal være allene hjemme. Her er ingen ledninger og inden reoler de kan kravle ind under og evt. komme i klemme i.
 
Lørdag havde vi besøg af min bror, der havde taget hans labrador blanding med, så hvalpene har igen fået lov at møde fremmede hunde.
 
I denne uge har hvalpene også fået klippet negle og de har fået ormekur.
 
Vi har også været lidt i haven og nyde det gode vejr.
Hvalpene har fået skiftet halsbånd, så det igen skulle være muligt at se på billederne, hvem der er hvem.
 
Fredag var Kikki og hvalpene med mig på arbejdet, da jeg havde lovet min 3. klasse at de skulle få lov at se mine hunde.
 
Det var en god køretur i bilen og de faldt alle hurtigt til ro i transportkassen. Børnene var meget rigtig søde og stille. De ville alle gerne have lov at holde en hvalp og selvfølgelig kæle og nusse.
Vi hilste også på min 1. klasse og de andre børn i indskolingen.
Det var nogle meget trætte hunde jeg havde med hjem.
 
 6. uge:
 
Så fandt Benji også sin familie. Han skal bo hos en familie fra Ballerup. De var her i søndags og se ham.
Hvalpene var lidt trætte da de var her, så de var meget rolige og nød at der var nogen, der ville nusse dem.
 
Hvalpene har været en del ude i denne uge, da vejret har været dejligt. De elsker at lege i solen. Benji elsker at lege med Bell, da de er nogenlunde lige store.
 
Det har været svært at få Benji til at spise. Han gider ikke rigtig den blendede opblødte tørkost, men tilfældigvis opdagede jeg at han var begyndt at spise at det tørkost jeg smider til Kikki og Freya på gulvet, når de skal være allene hjmme. Så nu får han bare tørkosten som den er og det er han godt tilfreds med.
 
Benjis pels er også begyndt at blive godt kraftig i løbet af denne uge.
Jeg er begyndt at frisere hvalpene, så de også vender sig til at få en kam igennem pelsen.
 
Vi har også fået stambøgerne hjem.
Når Benjji har været til dyrelægen og er blevet vaccineret og chippet, sender jeg hans stambog ind igen, så hans nye families navne kan blive skrevet i den.
 
7 uger
 
Benji er min lille baby.
Han er nu den mindste i kuldet og ikke lige så langt fremme i skoene som de andre. Han har til gengæld en dejlig tyk pels, der stritter ud til alle sider, så han ligner en lille bamse.
 
Han vil også stadig helst have mad fra sin mor og er ikke så pjattet med tørkosten endnu. Han spiser dog pænt, hvis jeg når at fange ham, inden han fanger sin mor ;oD
Han er blevet rigtig dygtig til at drikke vand.
 
Benji elsker at lege fangeleg med sine søskende og er efterhånden blevet ret hurtig.
Men han stikker af, når de andre begynder at slås - det pjat gider han ikke og det har de andre opdaget, så hvis de springer gerne på ham, hvis de kan komme til det.
 
Ligesom sine søskende elsker Benji at lege i haven og gå på opdagelse i græsset.
 
 
Hvalpene har også oplevet deres første tordenvejr. Det var der nú ikke rigtigt nogen af dem der bemærkede. De legede upåvirket videre med deres legetøj.
De har også fået ormekur i denne uge.
 
 
8 uge:
 
Hold op hvor har Benji taget revanche i denne uge.
Han tumler lige så meget som de andre nu og hvis de troede de kunne banke ham, må de tro om.
Han er super hurtig og elsker at lege fange leg både med sine søskende og med Freya.
Han er blevet en rigtig lille rod og selv Kikki er begyndt at sætte ham påplads, når hun synes han bliver for strid ved de andre ;oD
Han har fået rigtig meget gå på mod og vil gerne ud og opleve verden nu - det er bare dejligt at se!
 
Han spiser også pænt sin tørkost nu, selv om mors mad stadig er den bedste.
 
Torsdag var vi hos dyrelægen og blive vacineret og chippet. Benji var en rigtig stor dreng og sagde, som den eneste,  ikke en lyd.
Tilgengæld kunne dyrelægen konstatere at det pt. kun var den ene testikkel, der var faldet ned på plads, så det er vi meget spændte på at se, om det retter sig til næste besøg.
 
 
Benji´s stambog er sendt til DRU, så hans nye familie kan blive skrevet ind i den. Så krydser vi fingre for at at den når at komme inden han rejser, selv om DRU holder sommerferie,
 
 
9 uger:
 
Så er Bella og Buster rejst og Benji og Bell, har måtte finde deres nye pladser i hjemmet. 
Den første aften og dagen efter brugte de rigtig meget tid på at putte. Det virkede som at de tænkte, at hvis vi nu bliver tæt sammen, så bliver vi ihvertfald ikke væk...
 
Nu leger de rigtig godt sammen og tager ind i mellem også nogle slåskampe, så enten jeg eller Kikki, må gå imellem. Det er nu mest Kikki, der er begyndt at blande sig, når hun synes de bliver en tand for voldsomme.
 
De er begge blevet rigtig gode til at spise, men vil nu stadig gerne have mad hos mor. Jeg er begyndt at fjerne med, når de starter op og tilbyde dem tørkost i stedet for, så de efterhånden kan lære at det er det de skal blive store og stærke af.
 
Vi har også haft et voldsomt tordenvejr ind over os i denne uge, men det var der nu ikke nogen, der sagde noget til, så det er bare dejligt.
 
Benji er også begyndt at komme rendende og bede om at komme op og putte ;oD Det er bare så hyggeligt. Så gemmer han hoved helt inde under armen på en lægger sig lige så lang han er. Når det bliver for varm, kravler han hen langs ryggen på sofaen og smider sig der.
 
I denne uge har vi også være ude at gå tur. Benji fik Freya´s hvalpesele på - den var godt nok lyserød, men det lod ikke til at bekymre ham. Han for af sted over stok og sten og ville rigtig gerne ud og opleve verden, så det må vi se at få gjort noget mere ud af.
 
Vi har også haft besøg af Mimi (min bror og svigerindes labradorblanding). Det gik rigtig godt. Både Benji og Bell synes nu den var lidt stor og skulle lige se den an. Men så snart den lagde sig ned for at slappe af i varmen, krøb de forsigtig frem og snusede til den. Benji var dog lidt forsigtig og ville helst sidde imellem vores fødder og gemme sig lidt, men han fik dog taget mod til sig og fik hilst på hende.
 
Hvalpene har også fået ormekur i denne uge. 
 
 
10 uge
 
I denne uge har Benji haft besøg af sin familie. Han nød virkelig opmærksomheden. Det var så dejligt at se.
 
Benji er blevet en rigtig hyggehund, der elsker at være sammen med os og Kikki og Freya hele tiden. Hvis de store kommer i haven og han ikke får lov at komme med sidder han og gør og hyler til han bliver lukket ud. Det har resulteret i at han render i haven på lige fod med de andre nu. Han holder sig meget til Freya og tager mere og mere ved lære af de ting hun gør for hver dag der går.
 
Han er så småt begyndt at blive "en vagthund" og stiller sig stolt op ved siden af Freya og gør, uden rigtig at vide hvad det er han gør af ;oD Det ser så sjovt ud.
Den ene dag gik det ud over havebordet. Han gøede og gøede, men da det ikke rigtig hjalp og bordet blev stående, gik han ind og lagde sig på måtten.
 
Han har også fundet sig selv i spejlet i gange og så fik spejlbilledet også læst teksten ;oD
 
Benji er også rigtig begyndt at putte mere med mor Kikki, når bare han ikke forsøger at spise hos hende, går det rigt fint. Hun gider tilgengæld ikke made ham mere, så når han forsøger på det, går den "vilde jagt" gennem stuen og haven til hun får ham rystet af sig eller søger tilflugt i sofaen.
 
Vi har også været ude og gå tur. Benji har lånt Freya´s hvalpe halsbånd, men det er altså ikke sjovt. Hver gang han har taget et par skridt og han kan mærke snor og halsbånd, hyler og skriger han og danser forvirret rundt, så det kommer vist til at tage lidt tid at lære ham at gå i snor. Så var han mere glad for selen.
 
Om aftenen nyder Benji at komme i sofaen og hygge med os andre, hvis ikke vejret er til at vi kan være i haven. Her elsker han at tumle rundt med Freya og Kikki og forsøger at følge med, når de to leger tag fat, for at få den sidste energi ud af kroppen inden sengetid.
 
Han er blevet en rigtig stor del af familien nu efter han er blevet ene barn og tilpasser sig mere efter Kikki og Freya for hver dag der går.
Det bliver hårdt at sige farveltil ham, men det er godt at vide at hans familie glæder sig til at få ham hjem.
 
 
 
 
Søndag d. 25/7-2010 rejste Benji hjem til sin nye familie.
Vi ønsker jer tillykke med jeres nye hvalp og held og lykke.

Vægtskema:

  

Vægt

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

1 uge

Morgen

248

271

287

316

343

384

421

Aften

260

275

293

333

364

401

427

 

Dag

8

9

10

11

12

13

14
2 uger

Vægt

451

473

509

541

540

580

615

 

Dag

15

16

17

18

19

20

21
3 uger

Vægt

640

692

701

735

773

794

829

 

Dag

22

23

24

25

26

27

28
4 uger

Vægt

866

887

953

979

1010

1032

1097

 
Dag
29
30
31
32
33
34
35
5 uger

Vægt

1116

1165

1198

1225

1262

1275

1353

 

Uge

6

7

8

9

10

Vægt

1570

1781

 2078

2280

2641 

 
Blå hvalpe åbnede øjnene på dag 14.
Louise Østengaard | 4660 St. Heddinge  | kennelcavakikki@gmail.com