Hvalpe / Hvalpe 2011 - Kikki 2. kuld / Drægtighed

Drægtighed

uge 1       Uge 2       Uge 3       Uge 4       Uge 5       Uge 6       Uge 7       Uge 8       Uge 9

 

Dag 58    Dag 59   Dag 60   Dag 61

 
 
 
Kikki er parret første gang d. 10. april og har derfor termin 12 juni.
 
 
  
1. uge:
Torsdag skulle Kikki hentes hjem fra parring og hvor var det fantastisk at komme ind og se sin hund være faldet så godt til i sin "nye" flok. Jeg tror aldrig jeg har oplevet at se hende så glad før et fremmed sted uden mor og far. 
Vi var først hjemme sent om aftenen, så Kikki gik direkte i seng. Fredag morgen var hun ikke helt tilfreds da uret ringede - hun havde været så træt, at hun havde sovet hele natten i kurven. I ren protest over det, hoppede hun op i sengen, selv om vi stod op og ville ihvertfald ikke ud og morgen tisse.
 
Kikki vejer 8,6 kg og måler 36 cm rundt om livet. 
 
 
 
2. uge:
Så er den svære ventetid startet - de første uger er bare de værste! Jeg render rundt og kigger mærkeligt på hunden heletiden - hvad var det hun lige lavede der... smiler hun ikke lidt mere end hun plejer.... har hun ikke taget lidt på.... Alt bliver observeret og analyseret, så både mand og hund er ved at gå hjemmefra
                                                                       
 
Når det så er sagt, så synes jeg jo alligevel at hun ind imellem får nogle akutte behov for at skulle putte og nusse og jeg synes altså også at hun tigger mere mad end hun plejer... Håber sådan at der er gevindst.
 
Vi har brugt påsken til at få bygget en hvalpekasse. Den står nu klar i stuen og er indrette med Kikki´s ynglingstæppe og sækkestolen. Så håber vi hun accepterer den i løbet af den kommende tid, så vi kan indrette den som alminde hvalpekasse, når tid er.
 
Kikki vejer 8,4 kg og måler stadig 36 cm rundt om maven. 
 
 
3. uge
tredje uge er gået stille og roligt. Kikki er enorm sulten hele tiden. Når hun har tømt sin egen mad skål, forsøger hun ihærdigt at få fat i Freya´s mad også og hun er ikke bleg for at knurre lidt, hvis det nu skulle få Freya til at flytte sig.
Når vi spiser sidder hun troligt under mig og håber at der bliver delt ud - Hun må leve videre i håbet, men strid er hun.
Lørdag var vi til agility, men det var ikke meget energi der blev lagt der. Nogen havde tilgengæld tabt en masse guffer på banen, så den støvsugede Kikki, så de ikke generede de andre.
 
Kikki vejer stadig 8,4 kg og måler 36 cm
 
 
 
 
4. uge:
Kikki er stadig møg sulten og fortsætter sit tiggeri og måske er det lykkedes hende at få noget ud af det. Hun har ihvertfald taget lidt på.
Jeg har ihærdigt forsøg at holde min hånd på hendes mave, når vi om aften har hygget i sofaen, men jeg synes ikke jeg kan mærke noget. Så hun er nok ikke "slank" nok. ;oD
 
Hun er så småt begyndt at kravle lidt i hvalpekassen. Hun ligger dog med ryggen til os, så jeg ved ikke helt om hun er lidt små fornærmet, fordi hendes sækkestol er sat op i kassen.
 
Lørdag var vi igen til agilitytræning, men det var ikke nogen succes. Kikki gad overhoved ikke. Hun havde mere travl med at søge i græsset efter godbidder eller tigge dem hos de andre.
 
Kikki måler 36, 5cm rundt om maven og vejer 8,5 kg
 
 
 
 
 
5. uge:
Så sker der endelig noget for alvor. 
Kikki gider ikke længere lege med Freya som hun plejer. Hun kan godt strække sig til at snuppe bamsen og løbe sin vej, men de store turer i haven, gider hun altså ikke.
Hun har også halset en del i denne uge - specielt de dage hvor solen rigtig har været fremme. Men hun ser glad og tilfreds ud, ligner mest en der smile i hele hoved med tungen ud af munden.
Lige som ved sidste drægtighed, søger hun ind under spisebordet og ligger megt der. Jeg tror måske det er fordig der er køligt på gulvet og bordet og stolene laver pladsen lidt huleagtig, så Freys ikke kan finde hende og kommer og skal putte. (Freya gider bestemt heller ikke ligge på gulvet...)
Hun kommer heller ikke i sengen mere, det er også alt for varm. Først når vi andre er stået op, kan hun godt finde på at hoppe op og slænge sig lige så lang hun er - det er livet ;oD
 
Kikki vejer nu 9 kg og måler 38,5 cm rundt om maven.
 
 
Hun har altså taget 1/2 kg på og er vokset 2 cm i omkreds den sidste uges tid
 
 
 
 
 
 
6. uge:
Ihh, hvor hun vokser. Jeg synes jeg kan se for hver dag der går, at hun bliver større og større, så jeg var lidt spændt på at få målt og vejet hende i denne uge.
Jeg synes også, der kommer en del snask ud af hende. Så hun får vasket bagdel jævnligt. Det kan jeg altså ikke huske om der gjorde sidst, men det mener Bo der gjorde.
I weekenden har vi været på camping. Det syntes Kikki var skønt. Hun elsker at ligge i døren til forteltet og kigge ud og nyder de lufteturer i nye omgivelser, der følger med. Vi var bl.a. på Møns Klint og gå tur.
Tøsserne var med i skoven og så sov de til middag i bilen imens vi gik ned på klinten.
Det var et dejligt afbræk, så nu er vi friske klar til at der kommer liv i huset ;oD
 
Kikki vejer 9,2 kg og måler 44,5 cm rundt om maven.
 
Hun er vokset en del, men har ikke taget så meget på. Så nu sættes hendes madportioner op, så hun får energi nok, både til hvalpene og sig selv.
 
 
 
 

 

  

 
 
7. uge
 Det har hjulpet lidt at vi har sat Kikki´s madportioner op. Hun spiser nu ca. 320 g mad om dagen (altså dobbelt portion). Hun er stadig kronisk sulten og jeg er sikker på at blev hun tilbud det dobbelte ville det også forsvinde. Hun tigger tilgengæld ikke lige så ihærdigt mere og jeg får da også lov at spise (og nyde) min mad uden at have en hund siddende og kigge bede op på en.
  
Kikki virker stadig glad og elsker at komme ud og gå tur.
Jeg var på udstilling med Freya lørdag og Kikki ville rigtig gerne have været med. Da vi begyndte at pakke bilen, hoppede hun glad op og ned ad os og løb frem og tilbage foran huset imens vi slæbte alle vores ting ud til bilen. Hun blev lidt skuffet da det gik op for hende at hun måtte blive hjemme.
  

Fredag havde vi besøg af Bella, fra Kikki´s sidste kuld. Det er rigtig sjovt at se, så meget hun ligner Kikki i ansigtet og hendes være måde. Hun har til gengæld arvet sin fars flotte glatte sorte pels - hun er virkelig skøn.
Kikki og Freya havde købt hende en gave og Kikki hjalp hende pænt med at pakke den op. Hun gad dog ikke lege så meget med hende - det er hun altså blevet for træt til.
 
Det er skønt at have en hund, der er glad og stadig gider spise under sin drægtighed.
 
Kikki vejer 9,8 kg og måler 48 cm rundt om maven.
 
 
 
 
 
 8. uge:
Vi startede ugen med at Kikki fik ormekur. Det blev blandet op i hendes mad, så hun spiste det med største velbehag.
Vi har også kunne mærke på Kikki at det er begyndt at blive varmt. Hun halser hele tiden og vil helst ligge på det kolde køkkengulv - eller krybe ind under spisebordet.
  
  
Hun er også begyndt at "grave huler" alle steder, dog kun en enkelt gang hvalpekassen. Den er altså ikke så interressant. Ynglins stedet er havehynderne, der ligger i en stor stak på værelset, fordi vores hyndeboks ikke har kunne tåle vinteren i år og derfor er smidt ud. Det er Kikki ikke ked af.
Så jeg er bange for at vi kommer til at finde en løsning og få hynderne væk fra gulvet, hvis det ikke skal ende med at blive der, hun vælger at føde sine hvalpe.
 
 
Onsdag d. 1/6-11:
Kikki har i dag været hos dyrelægen og blive røngentfotograferet, så vi ved hvor mange vapser, vi skal vente på - Nåede du at gætte? Så kan du jo tælle efter her:
 
 
4 hvalpe er der  om det er hanner eller tæver må tiden vise.
 
 
Kikki er stadig "aktiv" eller hun prøver i hvertfald. Torsdag skulle vi ud og køre og hun ville altså med. Så selv om hun syntes der var meget varmt i bilen, nød hun at komme ud og køre. Da vi kom hjem forsøgte hun også at lege lidt med Freya i haven, men det blev kun til et par omgange, så måtte hun altså opgive og gå ind i skyggen.
 
 
Sidste på ugen - natten mellem fredag og lørdag - er hendes halseri også blevet ved om natten, selv om vi sover med åbne vinduer.  
Kikki er nu oppe og og spise mellem 350 -400 g mad om dagen og hun er ikke bleg for at snuppe resten af Freya´s mad også, når hun ikke gider spise op.
 
Kikki vejer 11,1 kg og måler nu 54 cm om maven.
I denne uge har hun altså taget 1,3 kg på.
 
 
 
 
 
 
Dag 58:
 
I morges kom Kikki pludselig op i sengen. Det har hun ellers ikke gjort længe, så jeg troede efterhånden ikke kunne hoppe så højt mere.
Hun lagde sig lige så lang hun var med hoved op ad min hals. Hun halsede meget (men det har hun jo også gjort et stykke tid), men holdte så alligevel nogle pauser, hvor hun smaskede en del. - Jeg tror måske det var lidt plukveer.
 
Jeg har målt hendes temperatur her til aften - det var hun nu ikke vildt begejstrede for, så det krævede nogle forsøg inden det lykkedes. Det er nok derfor den er lidt høj.
 
Temp. aften : 38 grader 
Vægt:  11,2 kg
Mål: 56 cm
 
 
 
 
 
 
 
Dag 59
Vi har sovet godt i nat. Det er dejligt at det ikke har virket ligeså varmt.
 
Temp morgen: 37,7 grader
Temp. aften: 37,2 grader
 
Dag 60
Sikke en nat. Kikki var meget urolig, da vi skulle i seng og halsede volsomt. Derfor besluttede jeg at vi rykkede i stuen og sov.
Fra kl. 3.40 ca. begyndte hun at grave i alt hvad der var muligt at grave i. Først gik det ud over lænestolen, så sækkestolen, derefter hvalpekassen og tilsidst sofaen. Hun endte dog med at falde lidt til ro på det kølige gulv.
 
 
Her til morgen ville Kikki ikke spise sin morgenmad.... 
Kikki slapper af i sofaen efter en hektisk nat...
 
Temp. morgen: 37,3 grader
Temp. aften:
Vægt: 11,2 kg
Mål: 57 cm
 
Dag 61
 
 
Louise Østengaard | 4660 St. Heddinge  | kennelcavakikki@gmail.com