Fødsel

D. 14. maj 2010 så Kikki´s 1. kuld verden.
 
 
 
Det var en meget lang og hård omgang.
 
Kl 17.00 torsdag aften (dag 60) begyndte Kikki at blive meget rastløs og halse volsomt.
Jeg var vågen det meste af natten, da jeg var overbevist om at det var nu, det skulle ske.
 
Kl 8.00 gik vandet i bryggerset. Vi var på vej ud for at gå vores morgentur, da det lød som om en vandballon ramte gulvet. Kikki kan ikke lide vand og sprang op i skobakken, for hun skulle ikke have våde tær ;oD
 
Da klokken nærmede sig 10.00 begyndte vi at blive urolige, da der stadig ikke var tegn på veer. Kikki halsede stadig, men det havde hun jo gjort hele natten. vi kontaktede dyrelægen og fik en tid kl.10.45.
 
Dyrelægen konstaterede at hun stadig var under opblokning og gav hende nogle kalkindsprøjtninger (kl.11.00). Vi blev puttet i observation i ½-1 time, så de kunne holde øje med hende.
Kl.12.00 var der stadig ikke sket noget, men da han igen skulle undersøge hende sad der en hvalp i fødselsgangen. Kikki fik en kalksprøjte mere og vi blev sat til at vente igen.
Da det både var hendes og vores første gang, ville dyrelægen gerne have at hun fødte den første hvalp hos dem og så kunne vi få lov at køre hjem.
Kl. 12.45 kom en stor ruby han til verden. Vi blev enige med dyrelægen om at få Kikki røngentfotograferet, så vi vidste hvor mange hvalpe vi skulle vente på, når hun nu var lidt længe om det. Bagefter fik vi lov at køre hjem.
Vi fik noget kalk med hjem, vi kunne give hende, hvis vi syntes veerne gil i stå igen.
 
Kl. 15.00 gav jeg Kikki lidt kalk, da der stadig ikke var sket noget. Men det hjalp ikke. Jeg gav lidt til kl.16.00, men stadig uden resultat, så vi tog igen til dyrelægen.
 
Hos dyrelægen konstaterede de at den hvalp der lå i fødselsgange, lå forkert og spærrede for de andre. Derfor blev det hurtigt besluttet at hun måtte have et kejsersnit.
 
Kl. 17.00 blev Kikki lagt til at sove og mellem kl,17.30-18.00, så de sidste hvalpe dagens lys.
Det blev til 2 bl/t piger og 1 bl/t dreng.
Den sidste hvalp (den der havde sidet på tværs) var misdannet og død. Dyrelægen (der i mellem tiden var blevet en dame) tilbød at vi måtte se den, men det kunne jeg slet ikke overskue. Hun fortalte at den havde en pukket på ryggen og at tarmene sad udenfor.
 
Da Kikki var kommet sig nogenlunde ovenpå narkosen kunne vi køre hjem.
 
 ____________________________________________________________________
 
Billederne fra fødslen er desværre sat lidt rodet ind.
Louise Østengaard | 4660 St. Heddinge  | kennelcavakikki@gmail.com