Drægtighedsforløbet





Kikki og Baco har parrede 5 gange.
1. gang: d. 10/4-11 - kl. 11.45 - 12.00 (15 min.)
2. gang: d. 11/4-11 - kl. 09.30 - 09.43 (13 min.)
3. gang: d. 11/4-11 - kl. 19.05 - 19.18 (13 min.)
4. gang: d. 12/4-11 - kl. 14.40 - 14.56 (16 min.)
5. gang: d. 12/4-11 - kl. 22.05 - 22.19 (14 min.)





Fødsel





D.09.06.2011 fødte Kikki 4 fantastiske piger





Efter den meget urolige nat, gik dagen stille og roligt. Kikki halsede stadig meget og gravede i ny og næ – mest i lænestolen.

Ved middagstid fik jeg lokket lidt mad i hende, men ikke meget. Det endte med at Freya spiste resten.

Om eftermiddagen fik vi begge en lur, så vi var klar til endnu en nat.

Omkring kl.17.00 bad Kikki om at komme ud. Hun tissede 4 gange og forsøgte også at sætte sig, men der kom ikke rigtig noget. Hun gik længe rundt oppe bag det store piletræ, så jeg besluttede, at det var sidste gang, hun kom ud uden snor.

En times tid senere bad hun igen om at komme ud. Denne gang tissede 3 gange og lavede en lille bitte pølse…

Kl.19.10 bad hun endnu engang om at komme ud – Jeg indrømmer blankt, jeg var ved at være lidt små irriteret, for hun kunne jo umuligt skulle tisse igen, men det blev til en enkelt gang.

Kl. ca. 20.15 kom Bo hjem fra træning og vi blev enige om lige at lufte hende af, inden vi satte os til at spise. Her forsøgte hun igen at tisse en 3-4 gange.

Da vi havde spist og taget ud af bordet, ville Bo lige sætte noget vasketøj over. Kikki skrabede igen på døren og bad om at komme ud, så jeg fandt snoren frem og vi gik i haven. Hun styrtede ud på græsset og fik tisset og satte sig igen i s…. stilling.

Jeg sagde til hende at hun lige så godt kunne lade være, for der ville ikke komme mere…. Men pludselig kom hovedet af den første hvalp til syne under hende.

Jeg fik fat i Bo, der kom farende med et håndklæde, for det havde jeg jo ikke taget med.

Jeg fik hul på fosterhinden, så der kunne komme liv i hvalpen og pakkede den derefter ind i håndklædet og fik Kikki med ind. Hun styrtede hen på sin dyne ved siden af hvalpekassen og kiggede lidt forvirret på mig.

Jeg fik klippet navlestrengen og tørret hvalpen tør og lagde den hos hende, hvorefter hun straks gik i gang med at vaske og pusle om den


Det var så her vi opdagede "pletten" på gulvet fra da vandet var gået. Det var simpelhen gået imens vi havde ryddet ad bordet (kl. ca. 21.35 - ja det var blevet lidt sent mad i dag) og første hvalp blev født ca. 10 min. efter.

Kl. 22.22 fødes næste hvalp.


ikki klarede det selv og fik også selv bidt navlestrengen over.



Den 3. hvalp fødes midt på stuegulvet kl. 23.08. Det klarede hun også selv. Dog kunne jeg ikke se efterbyrden her og blev lidt i tvivl om hun fik spist den uden, at jeg opdagede det.





Efter at 3. hvalp blev født, flyttede jeg hvalpene op i hvalpekassen, da den dyne Kikki havde valgt at føde på, efterhånden var godt gennemblødt. Kikki fulgte troligt med og holdt et skarpt øje med, hvad jeg lavede med hendes babyer.

Freya fik lov at hilse på, så længe hun holdt sig ude af kassen. Kom hun for tæt på eller fik sat en fod i kassen, kiggede Kikki strengt på hende og vi flyttede hende igen.



Kl. 00.00 kom sidste hvalp til verden. Hun blev også født midt på stuegulvet, men de andre hvalpe i kassen hylede så meget at Kikki slet ikke kunne koncentrere sig om den. Så da den var kommet ud skyndte hun sig over i kassen igen og jeg måtte befri den fra fosterhinden og klippe navlestrengen. Jeg tørrede den grundigt og lagde den op til hende. Hun skyndte sig at få slikket den ren og den fandt også hurtigt mælkebaren.

Kl. 00.40 ringede jeg til dyrlægen og fortalte ham om forløbet og at jeg mente, jeg manglede en efterbyrd.

Han mente nu, at Kikki havde været dygtig og så længe hun var rolig, ville han ikke se hende førend i morgen. Vi aftalte, at jeg skulle ringe, hvis der skete ændringer.

Jeg skiftede håndklæde i hvalpekassen, fik ryddet op og gjorde klar til at hvile lidt.

Ca. kl. 01.35 blev Kikki lidt urolig og jeg kunne se der kom noget blod ud af hende. Da jeg fik set efter, var det bare den sidste efterbyrd, der kom ud. Jeg fjernede den og Kikki faldt til ro igen. Hun halsede dog stadig meget, så ca. kl. 02.10 valgte jeg, at tage hendes temperatur. Den sagde 39,2 grader,

Hun blev tilbudt lidt vand og faldt til ro igen.

Omkring kl. 03.00 rejste hun sig og skubbede hvalpene sammen midt i kassen. Derefter kom hun ud til mig, rystede sig og bad om at komme ud.

Jeg satte snor på hende og vi gik i haven, hvor hun fik tisset af.

Da vi kom ind og hun fik snoren af, styrtede hun ind i stuen og tilbage i hvalpekassen. Da jeg kom ind i stuen, havde hun fået moslede alle hvalpe tilbage i mælkebaren. Hun er bare så dygtig denne gang.

Herefter sov vi alle et par timer.



Kl. 11.00 (d. 10/6-11) var vi hos dyrlægen og få tjekket, at alt var som det skulle være. Kikki fik en sprøjte, der skulle få livmoderen til at trække sig sammen og hvalpene blev undersøgt for bl.a. ganespalte og at øre, ben og kønsorganer var vokset rigtigt sammen.

Dyrlægen sagde, at de var nogle pragteksemplarer .








En stor tak til Isabel og Kasper. Isabel for at styre kameraet og tage alle billederne - det havde jeg vist slet ikke tid og overskud til. Og Kasper for at have styr på klokken og tage sig af Freya, så hun ikke blev glemt. Også en tak for at Freya må være hos jer et stykke tid, til Kikki har vænnet sig til sin tilværelse som mor.

Også en stor tak til Jane "som kom forbi" for at give en ekstra hånd med lige når den manglede.

Det var en stor oplevelse, som vi er glade for at have delt med jer.